Додано: 5 листопада 2021

Який вибрати хрестик на хрестини? Кілька простих рекомендацій

Таїнство хрещення - один з важливих обрядів у житті кожної людини, яке є в будь-якому віці. Як правило, батьки намагаються охрестити дітей якомога раніше. Але якщо цього не зробили, обряд можна провести і вже в дорослому віці.

хрестик дитячий фото

Але все ж дітей намагаються хрестити якомога раніше. Відповідно рідних і майбутніх хресних малюка хвилює питання, який вибрати хрестик на хрестини. До цього потрібно підійти максимально серйозно і відповідально.

На які моменти потрібно звернути увагу?

Хрестик - це не просто прикраса, а символ Віри. Звісно він повинен відповідати церковним канонам. Якщо ви боїтеся зробити помилку, поговоріть зі священником.

Підбираючи хрестик для дитини, потрібно ще враховувати такі моменти:

  • Шкіра малюків дуже ніжна і будь-які подряпини їй не потрібні. Вибирайте річ з округлими, не гострими краями. Також переконайтеся, що інші елементи теж не можуть нашкодити дитині. Особливо погляньте на бунтік. Адже дуже часто буває, що саме він дряпає малюка.

  • Не забувайте про розміри виробу. Крихітці нічого не повинно заважати. Та й старшим дітям теж. Ідеальний розмір - приблизно 2 см в довжині.

    хрестик для хрестин фото
  • Що стосується металу, тут дійте на свій розсуд. Можете порадитися з батьками дитини. Досить часто хочуть придбати саме золотий виріб. Це, звичайно, чудово, але малюки настільки активні, що не можна виключати втрату виробу. В цьому випадку краще взяти срібний хрестик. Він чудово підходить для малюків і теж не викличе алергічних реакцій.

  • Відразу підбирайте ювелірний шнурок, на якому малюк буде носити хрестик. Чому не ланцюжок? Просто дітки активні та часто його можуть пошкодити. До того ж ланцюжок потрібно вибрати такий, який б своїм плетінням не дратував шкіру. Шнурок в цьому плані більш надійний. Вибирайте не сильно довгий варіант, щоб нічого не заважало дитині.

Дотримуючись простих рекомендацій, без проблем підберете особливий виріб для хрещення. Уважно вивчіть асортимент і потім приймайте рішення. Пам'ятайте, що хоч хрестик і ховають від сторонніх очей, не прагніть на ньому економити. Адже це особливий виріб і його будуть носити все життя. І ще такий момент: робіть це від чистого серця. Разом з «Онікс» підберете для малюків хрестик, який стане їх оберегом на все життя.

Ласкаво просимо

Виберіть валюту: