Камені неба і водної стихії: блакитний топаз, сапфір і аквамарин
Додано: 7 серпня 2017

Камені неба і водної стихії: блакитний топаз, сапфір і аквамарин


Топаз

У природі існує кілька видів топазів різних кольорів. Але найпопулярнішим вважається топаз небесно-блакитного кольору. Цей напівпрозорий холодний камінь просто заворожує своїм кришталево-чистим блиском.


Але крім чудового зовнішнього вигляду топаз цінують також за його властивості. Як талісман, топаз приносить своєму власнику успіх і матеріальний достаток, надає чесності та об'єктивності. І до того ж, допоможе здобути прихильність і добре ставлення з боку оточуючих.


Він - сильний захисник свого володаря. Він оберігає його від «пристріту» і інших негативних впливів.


Цей камінь, заспокоює нервову систему людини, розслаблює її і навіть здатний ввести в стан якогось трансу (не дарма саме цей камінь часто використовують для медитації). Він допомагає своєму господареві відпустити зайві думки, очистити і освіжити розум.


Топаз надзвичайно корисний при стресі, нервових зривах і розладах психіки, допомагає при безсонні і позбавляє від страхів і фобій. Він врівноважує почуття і емоції людини, спрямовуючи їх у більш спокійне і правильне русло.


Колекція: прикраси з топазами

Золотые серьги с голубым топазом и фианитами Золотые серьги с голубым топазом и фианитами

Золоті сережки з блакитним топазом і фіанітами



Сапфір

Сапфір - це камінь насиченого, глибокого темно-синього кольору. Його по праву можна назвати одним з найблагородніших і найкрасивіших каменів.


За своїми властивостями він частково схожий з топазом. Він здатний захистити душу людини, допомагає їй віднайти внутрішній комфорт, впевненість і спокій і, також як топаз, використовується при медитаціях. Сапфір захищає свого господаря від зради і страху, приборкує гнів і вибухові негативні емоції.


Його також вважають каменем вірності і справжньої, чистої любові. Він оберігає відносини і сімейне вогнище.


Крім того, володар сапфіра отримає справжню музу в особі цього каменя, так як сапфір розкриває творчий потенціал людини і розвиває її здібності в цій сфері. Він сприяє пробудженню креативного, неординарного мислення і фантазії, дає ясність думкам, і зміцнює пам'ять.


За давньою індійською легендою, сапфіри були подаровані людям з волі небес верховним богом Брахмою, який розлив по всьому світу напій безсмертя (що п'ють боги на своїх бенкетах) - амриту. І ці бризки, що впали на землю, перетворилися в сапфіри. Вважається, що в цих мерехтливих кристалах люди бачили відображення Раю.


Колекція: прикраси з сапфірами

Золотое кольцо с синими сапфирами и бриллиантамиЗолотое кольцо с синими сапфирами и бриллиантами

Золота каблучка з синіми сапфірами і діамантами



Аквамарин

Згідно з легендою, яка прийшла до нас ще з часів Стародавнього Риму і Древньої Греції, аквамарин - це талісман Посейдона (Нептуна) - верховного бога морів, одного з трьох головних богів Олімпу. Цей грізний повелитель водної стихії одного разу закохався в земну дівчину і щоб завоювати її серце, він зробив їй один подарунок - камінь, створений в морських глибинах - аквамарин, який повинен був навіки пов'язати його серце з серцем коханої. І з тих пір аквамарин вважають хранителем любові і ніжних почуттів.


Цей камінь благотворно впливає на психоемоційну сферу. Він - індикатор душевного стану людини і його стабілізатор. Цей камінь має ясно-блакитний колір лише тоді, коли на душі його володаря панує мир і спокій.


Він оберігає від обману і різних небезпек, які можуть обрушитися на його господаря, зберігає його душевний спокій і рівновагу, підсилює духовність. Він також зміцнює дружні і сімейні відносини і дарує своєму власникові мудрість і розсудливість.


Серьги с аквамариномСерьги с аквамарином

Сережки з аквамарином




Що ж психологи можуть сказати про людину, яка віддає свою перевагу каменям блакитного або синього кольору?

MyCollages.png


1. Самоконтроль

Любителі блакитного або синього кольору - досить спокійні та врівноважені люди, їх складно «вивести з себе». Вони тримають свої емоції під контролем, рідко дозволяючи їм виплеснутися назовні.

Вони не схильні діяти всупереч загальноприйнятим правилам і законам. Ці люди намагаються завжди поводитися гідно та «правильно». Але при цьому вони повністю впевнені в своїх діях і вчинках, які завжди виправдані і можуть бути чітко аргументовані, чому саме так, а не інакше. Не в їхньому стилі зробити щось «зопалу», не подумавши.


Самоконтроль



2. Природжені стратеги

Люди, які полюбляють ці кольори, досить раціональні і консервативні. Їх життя нагадує шахову партію. Вони схильні прораховувати кожен свій крок, продумувати свої дії на кілька ходів вперед і тримати все під контролем.

Найчастіше вони домагаються великого успіху в житті, так як вони дуже стабільні і, вибравши одну мету, йдуть до неї, не звертаючи зі шляху і не витрачаючи сили і енергію даремно.


strategy-2.png



3. Надійність та відповідальність

Вони досить пунктуальні, чесні і справедливі, до того ж, вони дуже відповідальні і надійні люди, на них можна сміливо покластися і довірити їм будь-яку справу. При цьому у них часто добре розвинені інтелектуальні здібності, вони володіють лабільним мисленням, вміють зосереджуватися на своїй роботі і завжди намагаються довести розпочату справу до кінця, навіть якщо і втратили до неї інтерес.

Але при цьому є і зворотна сторона медалі: їм дуже складно сказати «ні», коли їх про щось просять. Тому хтось може просто скористатися їхнім бажанням і вмінням брати на себе відповідальність і повісити на їх плечі чужу роботу або навіть чужу провину.


otvetstvennyj_sotrudnik.xxl.jpg



4. Компенсація

Синій - колір самодостатніх людей, які знаходяться в гармонії з самими собою і з оточуючим світом. Але все ж, вони часто бувають меланхолійні і схильні «йти в себе» і занурюватися в депресії. У зв'язку з тим, що вони рідко дають волю своїм емоціям, їх психіка перевантажується, що може спричинити за собою стреси і нервові зриви.

Іноді вибір синього кольору може сказати про внутрішню тривогу людини, про те, що йому не вистачає впевненості в собі. За маскою стабільності може ховатися нестача душевного спокою і тепла. І, можливо, таким людям просто не вистачає тих якостей, які може дати їм синій колір і таким способом вони намагаються знайти їх, щоб відновити свою душевну і фізичну рівновагу.


5ecb1f_4aafd2a0cfe248748c019cbf3e18c857-1.jpg



5. Інтроверти

Вони легко можуть увійти в довіру будь-якої людини. Але відкривати свій внутрішній світ вони не поспішають. Вони більше закриті і скромні. Найчастіше вони інтроверти. Їх повністю влаштовує компанія у вигляді власного Альтер Его.

Домогтися їх розположення і повної довіри складно, але якщо все ж Вам пощастить це здійснити, то можете вважати, що Ви виграли справжній джек-пот.

Справа в тому, що люди, які полюбляють «колір неба», дуже дорожать почуттями і стосунками. Як дружніми, так і сімейними. Вони будують їх на міцній духовній близькості і віддаються цьому повністю.

Такі люди завжди готові підтримати і прийти на допомогу в скрутну хвилину. Вони дорожать дружбою і вміють згладжувати конфлікти, знаходячи компромісні шляхи їх вирішення..

Ви ніколи не отримаєте від них ніж в спину. Такий метод не для них. Вони трепетно і дбайливо ставляться до почуттів людей, які їм дорогі, цінують і люблять їх такими, якими вони є. При цьому вони швидше оберуть мати поруч одну людину, в якій повністю впевнені, ніж галасливу компанію друзів.


Интроверты



Ласкаво просимо

Виберіть валюту: