Додано: 18 лютого 2017

Кольє і намисто: в чому різниця?

Ювелірні вироби, підібрані зі смаком, здатні прикрасити будь-яке вбрання, додати особливу «родзинку». Урочисті заходи, відвідування опери або звана вечеря вимагають не тільки відповідну сукню та макіяж, але й особливі прикраси. Для таких випадків рекомендують придбати кольє або елегантне намисто. Ідеально до вечірньої сукні підійде ювелірний набір, основний елемент якого - прикраса на шию. Розкішні ювелірні гарнітури виглядають особливо ошатно і гармонійно.



колье 2.JPGКолье из жемчуга со вставкой из белого,красного и желтого золота
Золоте кольє з натуральним камінням                                                              Кольє з перлин зі вставкою з білого, жовтого та червоного золота

Намисто


Це ювелірний виріб, виконаний у вигляді тонкого кільця або витонченого ланцюжка з декоративними елементами. Вставки можуть бути з напівкоштовних / дорогоцінних мінералів, металу, кістки, перлів. Фрагменти намиста найчастіше збігаються за формою і розмірами, але є й складніші дизайнерські рішення, що вражають геометричною досконалістю. Основа (обручі / ланцюжки) виготовляється із золота, срібла або іншого металу. Саме основою намисто відрізняються від бус, нанизаних на міцну нитку.


Кольє для принцеси


Французьке слово кольє collier в перекладі на українську означає "одягнутий на шию", «нашийник». Вперше «собачий нашийник» (кольє) був виготовлений в 19 столітті для данської принцеси Олександри, дружини принца Уельського, який став в результаті королем Англії. Прикраса з перлів щільно охоплювала горло і, дійсно, з вигляду нагадувала перловий нашийник. Такий тип прикрас, з легкої руки данської принцеси, увійшов в моду під назвою «задушливі коштовності» і користується популярністю і в наші дні.



У Російській імперії особливу любов дворянок здобуло кольє з підвісками-краплями з сяючих діамантів. Прикраса відносилося до парадних і призначалася для балів і світських вечорів.



золотое колье с топазом.jpgзолотое колье с ониксом и перламутром.jpg

Золоте кольє з топазом                                                                  Золоте кольє з оніксом і перламутром


Кольє відрізняється від намиста більш складною конструкцією і чітко позначеним центральним фрагментом, складеним з одного або декількох художніх елементів. Це особливий вид прикрас, які, як правило, мають всілякі підвіски, що надають виробам урочистості і особливого шарму. Сучасні моделі вражають різноманіттям дизайну. Кольє - королівська прикраса, яку можна купити на день весілля або в якості особливого подарунка.



Підпишіться на нашу розсилку, щоб отримувати найактуальніші новини зі світу ювелірних виробів від компанії "Онікс"!

Ласкаво просимо

Виберіть валюту: