Додано: 3 листопада 2021

Чому потемнів срібний ланцюжок? Розбираємося в причинах і можливостях вирішення проблеми

Срібні прикраси часто стають основою ювелірної колекції будь-якої модниці. Серед всього асортименту обов'язково знайдеться кілька ланцюжків. Їх можна носити разом з кулонами або окремо. Тут все залежить від ваших побажань.

срібний ланцюжок фото

Такі прикраси дуже подобаються модницям і вони часто стають доповненням образу. Правда, іноді їх хочеться залишити в шкатулці через потемніння. Звичайно, можна надіти інший аксесуар, але все ж потрібно зрозуміти, чому потемнів срібний ланцюжок і як це виправити.

Які причини потемніння срібла?

У стародавні часи, якщо таке траплялося з прикрасами, вважали, що на людину навели вроки. Звісно таку річ потрібно було викинути. До того ж потрібно було ще провести певний ритуал.

Важливо розуміти, що потемніння срібла - це цілком нормальне явище і вроки тут ні при чому.

  • Спочатку для виготовлення були використані метали поганої якості. Відразу хочеться відзначити, що таке трапляється, якщо придбати прикраси в сумнівних торгових точках. Перевірені магазини ніколи не ризикнуть виставити продукцію поганої якості.

  • Потемніння срібла - цілком очікуваний процес. Окислення ніяк не уникнути.

  • Індивідуальні особливості людини. Проблеми зі здоров'ям, прийом деяких ліків можуть вплинути на роботу потових залоз. Це все позначається на зовнішньому вигляді прикрас.

  • Срібний ланцюжок з штучними перлами та фіанітами фото

    Контакт з хімією, косметикою, солоною водою та іншими речовинами вкрай небажаний для ланцюжків та інших аксесуарів. Їх потрібно знімати, коли збираєтеся в баню, салон краси, басейн. На морі теж варто відмовитися від прикрас. Та й душ приймати теж краще без аксесуарів.

Причин потемніння багато, а результат завжди неприємний. Тепер важливо задуматися про чистку. Порада: для цього найкраще придбати спеціальну ювелірну косметику, яка підходить для срібних виробів. Також можете звернутися до ювелірів для професійного чищення. Вони видалять всі забруднення. До того ж перевірять надійність застібки ланцюжка.

Що стосується народних засобів чистки, з ними потрібно бути більш обережними. Просто деякі з них можуть ще більше зіпсувати прикраси. Особливо потрібно бути обережними з ланцюжками, які мають додаткове покриття.

Процес окислення срібних ланцюжків вважається нормальним процесом. Вам тільки потрібно правильно доглядати за аксесуарами та дотримуватися елементарних правил. Ну і вибрати якісні та оригінальні прикраси, з чим і допоможе «Онікс». Нехай ваш образ завжди буде доповнений красивими виробами.

Ласкаво просимо

Виберіть валюту: