Додано: 1 листопада 2021

Скільки коштує каблучка: що може вплинути на ціну?

Ювелірний асортимент налічує неймовірну кількість різних прикрас. Величезну частку тут складають каблучки. Для заручин, весілля, на ювілей і просто так - приводів може бути багато.

Звісно в такому асортименті без проблем можна знайти гарні вироби. Але ось тут у багатьох виникають складнощі і часто це пов'язано з вартістю. Як так виходить, що з вигляду однакові аксесуари коштують по-різному. Тут є підступ або це нормально? Для цього потрібно зрозуміти, скільки коштує каблучка, щоб потім прийняти правильне рішення.

каблучка з фіанітом фото

Від яких факторів залежить ціна каблучок?

Дорогоцінний метал

Для виготовлення прикрас використовуються різні метали: срібло, золото, платина. Якщо говорити про їх цінову політику, то срібні речі обійдуться дешевше всього, а платинові - дорожче. Зрозуміло, що і за терміном служби срібні каблучки поступаються золотим або платиновим. Правда тут потрібно відзначити той факт, що якщо знайти прикраси хорошої якості та дотримуватися правил носіння, вони без проблем порадують ідеальним зовнішнім виглядом довгі роки.

Крім цього на вартості можуть позначитися і такі моменти:

  • Досить часто для золотих каблучок використовують відразу декілька відтінків золота. Це виглядає красиво, але вартість підвищується. Також враховується той факт, є на металі покриття чи ні. Родіювання, чорніння, позолота - кожен з них не тільки додає оригінальності дизайну, а й захищає метал.

  • Не забудьте ще про пробу. Каблучки зі срібла краще вибирати 925 проби. Якщо говорити про золоті, проба може бути 585 або 750. Прикраси 750 проби коштують дорожче, оскільки в сплаві більший відсоток золота, але вони більш вразливі до пошкоджень. Вироби 585 проби коштують дешевше і прекрасно підходять для повсякденного носіння.

Наявність/відсутність вставок

Золота каблучка з метеликом фото

Досить багато прикрас інкрустовані камінням. Відповідно потрібно визначитися з важливими моментами:

  • Для початку визначтеся з потрібною вставкою і її походженням. Штучні обійдуться набагато дешевше, але за зовнішнім виглядом абсолютно не поступаються натуральним.

  • Скільки хочете камінчиків і якого вони будуть розміру? Це все залежить від побажань і призначення прикраси. Погодьтеся, що для щоденного носіння краще підібрати каблучки, де будуть невеликі камені. Для вечора можете підбирати різні варіанти.

  • Цікавтеся характеристиками: чистотою, огранюванням, кольором. Чим якісніший камінь, тим дорожчим він буде.

Оформлення

Ажурне плетиво, незвичайні завитки, різна на дотик поверхня - це далеко не всі варіанти оформлення каблучок. Чим оригінальніше вона виглядає, тим більше праці вклали майстри. Відповідно вартість значно збільшується.

Крім цих моментів пам'ятайте, що на ціну впливає вага, ширина та товщина. Вам потрібно добре продумати кожен момент, щоб потім не шкодувати. Чітко вирішіть, для кого купуєте каблучку і як часто збираєтеся її носити. У величезному асортименті без проблем підберете прикраси, а «Онікс» підкаже варіанти.

Ласкаво просимо

Виберіть валюту: