Додано: 28 січня 2021

5 секретів, як вибрати обручки

Ювелірний асортимент постійно розширюється різними каблучками. Яких тільки прикрас не знайдете, але серед цієї пишності особливо хочеться сказати про певні аксесуари. Це обручки, які купують для весілля і носять все життя.

У зв'язку з цим важливо підібрати такі гарні прикраси, які навіть через 40 років не втратять свій зовнішній вигляд. А ще каблучки повинні бути зручними. Погодьтеся, що ви не захочете носити свій символ любові, якщо він буде натирати пальці або тиснути. Так важливо знати декілька хитрощів, як вибрати обручки і потім не шкодувати про своє рішення.

Які правила підбору особливих прикрас?

Ювелірний асортимент переповнений різними пропозиціями і навіть найвибагливіші закохані знайдуть тут ту саму пару каблучок. Щоб не загубитися в цьому асортименті, важливо запам'ятати кілька критеріїв вибору.

Золота обручка для гравіювання - Онікс Золота обручка для гравіювання - Онікс

Дорогоцінний метал

  • Золото вважається найпоширенішим варіантом. Найчастіше купували прикраси з жовтого золота, хоча ніхто не забороняє звертати увагу на біле або червоне. Якщо хочете більш оригінальні варіанти, тоді вам підійдуть комбіновані моделі. Тут використовують відразу декілька відтінків золота. Що стосується проби каблучок, віддавайте перевагу 585 пробі. Вона ідеально підходить для постійного і тривалого використання. Речі 750 проби в своєму складі містять більший відсоток дорогоцінного металу і для постійного носіння не підходять.

  • Більш бюджетними вважаються срібні каблучки. Вони виглядають красиво і вишукано, ось тільки швидше втрачають зовнішній вигляд після тривалого і постійного носіння.

  • Не варто забувати про платину. Це одна з найдорожчих ювелірних пропозицій. Їх без проблем можна вибирати для постійного носіння.

Профіль кілець

Від цього пункту залежить максимальний комфорт під час носіння. Асортимент каблучок можна розділити на кілька груп:

  • опуклі / увігнуті;

  • плоскі (плоскими вони можуть бути тільки з одного боку або відразу з двох);

  • круглі зовні і всередині.

У найпопулярніших профілів є навіть певні назви. Каблучки з круглим профілем (їх ще називають «бублик») вважаються класичними. Тільки їх не варто носити людям з пухкими пальцями, оскільки будуть доставляти дискомфорт.

«Європейка» - аксесуар круглої форми з напівкруглим профілем. У різновиді «Американка» досить рівні грані. Варто пам'ятати, що це далеко не всі запропоновані варіанти.

Щоб вибрати відповідний тип профілю, потрібно поміряти кілька варіантів і підібрати найзручніший для себе.

Різновид поверхні

  • Полірування - один з найпоширеніших варіантів обробки. Каблучка сяятиме і блищатиме.

  • Шорсткість. Блиску тут вже не буде і поверхня негладка. Відчуття, що по каблучці пройшлися грубою металевою щіткою.

  • Пісочна. Прикраса має красиву зернисту структуру.

  • Алмазні грані. За допомогою фігурних насічок на поверхні роблять певні візерунки. Завдяки їм вдається гра світла.

  • Карбування. Для цього типу використовують чекан і молоточок. У поверхні з'являється м'який блиск.

  • Гравіювання. Завдяки їй вироби стають унікальними. Із зовнішнього або внутрішнього боку пишуть фразу або слово. Напис має бути лаконічним.

Добре подумайте, який з варіантів підходить. Пам'ятайте, що з часом блиск прикрас втрачається і вони потребують періодичного полірування.

Тонка каблучка "Мінімалізм" в білому золоті - Оникс Тонка каблучка "Мінімалізм" в білому золоті - Оникс

Розмір

Важливо відразу визначитися з цим пунктом, щоб потім не було проблем. Так є можливість трохи збільшити або зменшити розмір, але це стосується не всіх каблучок. А повертати і замінювати обручки не зовсім хочеться.

У зв'язку з цим заздалегідь визначтесь з розміром. Для цього відправляйтеся на примірку в другій половині дня.

Крім розміру подумайте про ширину. Для цього погляньте на свої пальці:

  • якщо вони вузькі та довгі, можете дозволити будь-які аксесуари;

  • для великих пальців краще купити прикраси середньої ширини.

Не полінуйтеся поміряти кілька варіантів. Тільки так зрозумієте, який виріб краще підходить.

Особливості каменів

У класичних каблучках вставки зовсім не присутні. Якщо хочете відійти від традицій, ніхто не забороняє.

  • Для початку визначтеся з каменем. Найчастіше вибирають діамант, хоча можуть бути і інші пропозиції.

  • Визначтеся з розміром каменю. Оскільки збираєтеся носити каблучки кожен день, вставки не повинні бути занадто великими. Це не буде заважати виконанню домашніх справ.

  • Вирішіть з закріпкою камінчика. Паве підходить для дрібних варіантів. У металі роблять отвори і в них поміщають вставки. При варіанті крапани ​​використовують спеціальні лапки, які утримують камінь. Так його можна розглядати з усіх боків.

Коли будете підбирати обручки, не поспішайте. Поміряйте кілька варіантів і тоді зрозумієте, що вам більше підходить. Пам'ятайте, що парі не обов'язково купувати однакові вироби, можна різні. Робіть це в гарному настрої, а «Онікс» підкаже красиві каблучки.



Ласкаво просимо

Виберіть валюту: