Додано: 25 лютого 2021

Як можна зменшити розмір каблучки, щоб потім її носити?

Каблучки - одні з найкрасивіших ювелірних прикрас. Вони здатні вписатися в будь-який образ і зробити його ніжним, помітним. Вам тільки потрібно вирішити, чого саме хочеться та підібрати такі аксесуари.

Але не завжди плани можуть здійснитися. Причина досить банальна - каблучка не підходить за розміром, вона велика на вас. Носити такий виріб не рекомендується - завжди є ймовірність загубити. Тоді виникає питання, а чи можна зменшити розмір каблучки, щоб потім спокійно носити.Золота жіноча каблучка з фіанітами Oniks

Чи є можливість змінити розмір аксесуара?

Вибір прикрас - відповідальний процес, в якому потрібно враховувати кожну тонкість. Розмір теж вважається важливим пунктом. Перед покупкою варто про всяк випадок уточнити свій розмір, щоб потім не було неприємностей.

Але якщо ви таки не вгадали, можете обміняти каблучку протягом 14 днів. Правда, це можна зробити при збереженні зовнішнього вигляду виробу.

Але не у всіх є можливість скористатися послугою повернення й обміну:

  • з моменту покупки пройшло занадто багато часу;

  • ви викинули чек і бирку.

Ситуацій може бути набагато більше, але проблема у них одна - каблучку не можна носити. У таких випадках потрібно звертатися до ювеліра. Більшості щастить і майстер таки зменшує каблучку. Після зможете спокійно носити прикрасу.

Яким способом в майстерні можна змінити розмір?

Стиснення

Варто пам'ятати, що цей варіант підходить виключно для простих по оформленню прикрас, де немає нічого зайвого. Наприклад, класичні обручки.

Щоб добитися потрібного ефекту, аксесуар нагрівають. Потім його охолоджують і поміщають в спеціальний конус під прес. Далі йде робота зі спеціальним інструментом для зменшення розміру. Після закінчення поверхню потрібно обов'язково почистити та відполірувати.Срібна каблучка "Love" (фіаніти) Oniks

Вирізання

Тут просто вирізається невеликий шматочок шинки. Пам'ятайте, що таким способом можна змінити розмір лише на трохи. Якщо в каблучці є камінь, його краще зняти. Пайку можуть робити відкритим вогнем, з використанням лазера.

У кожному разі потрібно бути максимально обережними й акуратними, щоб вийшов непомітний шов. Після цього обов'язкова шліфовка.

Вставка

Такий метод використовується досить рідко. Його застосовують в тому випадку, коли інші варіанти вкрай небезпечні для виробу. Всередину прикраси впаюється колечко з меншим розміром або певна пластинка. При чому зовні зміни взагалі непомітні. Варто ще відзначити, що такий спосіб робіт один з найдорожчих.

Кожен з цих варіантів має свої особливості. У будь-якому випадку вам потрібно вибрати надійного ювеліра, який зможе з усім впоратися. Так ви будете впевнені, що під час робіт каблучка не постраждає.

Вибираючи каблучку, будьте дуже уважними. Враховуйте всі тонкощі і тоді покупка буде радувати довгі роки, а «Онікс» завжди підкаже ще кілька стильних варіантів для доповнення образу. 

Ласкаво просимо

Виберіть валюту: