Додано: 15 квітня 2021

Як почистити срібну каблучку? Кілька простих способів, щоб повернути колишній блиск

Серед всього ювелірного асортименту каблучки зі срібла користуються попитом ось уже багато років. У них одночасно поєднується лаконічність, акуратність і елегантність. Крім цього такі речі сподобалися модницям своєю лояльною ціною, при цьому їх зовнішній вигляд нічим не поступається навіть найдорожчим золотим виробам.

Срібні аксесуари прекрасно підходять не тільки для доповнення вечірнього вбрання, а й для повсякденних луків. Кожен щоденний образ буде виглядати неповторно. Тільки варто бути готовим до того, що улюблений виріб з часом втратить бездоганний блиск, може потемніти. Це цілком природний процес, до якого потрібно бути готовими та для цього слід знати, як почистити срібну каблучку.

7efd337d87b1a6c371375f2ac8e61153.jpg

Як можна повернути колишній блиск каблучок зі срібла?

Прибрати забруднення і різні потемніння з поверхні срібла цілком реально. Існує кілька методів, які допоможуть з цим впоратися. Так можна відзначити кілька найпоширеніших.

Мильний розчин

Це ідеальний варіант, щоб прибрати невеликі забруднення. Ваше завдання - зробити мильний розчин. Використовуйте максимально безпечні засоби без агресивних складових. Покладіть каблучку в розчин і залиште на певний час. Після дістаньте, добре прополосніть і просушіть.

Вода + речовина

Сода, нашатирний спирт, перекис водню - ці компоненти прекрасно підходять для чищення срібних речей. Їх обов'язково потрібно розбавляти з водою, щоб отримати гарний засіб для чищення та при цьому не нашкодити аксесуару.

Зубна паста

Це один з класичних варіантів. Нанесіть її на поверхню, а далі потріть все зубною щіткою. Увага: щетина повинна бути м'якою, щоб не залишити подряпин.

bb73fccc0d72024391729887864aca69.jpg

Шкільна гумка

Ідеальний варіант для боротьби з невеликими забрудненнями. Просто пройдіться гумкою по поверхні.

Кожен із запропонованих варіантів для чищення має певні особливості. При виборі одного зі способів враховуйте такі тонкощі:

  • Чи є на поверхні срібла додаткове покриття. Якщо воно присутнє, будьте максимально обережними. Вибирайте один із способів, щоб не пошкодити покриття.

  • Чи присутні в оформленні камені? Якщо так, то які саме. Просто перли, рубін, діамант або інші вставки вимагають різного ставлення до себе. Крім цього не варто забувати про спосіб кріплення камінчиків. Це може бути один з варіантів закріпки або вставка приклеєна.

Важливо продумати кожен момент, щоб ще більше не погіршити ситуацію. Домашня чистка - хороший метод боротьби з забрудненнями. Тільки ще не забувайте про професійну. Її варто проводити раз на рік. Ювеліри приберуть навіть найбільші забруднення. А ще відновлять покриття, якщо в цьому є така необхідність.

Правильний догляд - гарантія того, що прикраса довго порадує своїм бездоганним зовнішнім виглядом. Ви зможете демонструвати ідеальний смак, а «Онікс» завжди підкаже кілька хороших ідей.


Ласкаво просимо

Виберіть валюту: