Додано: 25 березня 2021

Як почистити золоту каблучку? Згадуємо про найпоширеніші способи

Красиві золоті каблучки - важлива складова будь-якої шкатулки. У модниць знайдеться не одна прикраса. Деякі носять щодня, інші лежать в скриньці і чекають своєї години.

Яке б призначення не було в аксесуарів, вони потребують належного догляду. Зокрема, це стосується ретельної чистки. Згодом вироби тьмяніють, на їх поверхні можуть з'явитися плями. Від цих дефектів необхідно позбутися. Відповідно модницям не заважає знати, як почистити золоту каблучку, щоб їй повернути колишній блиск.

Які існують методи чистки каблучок із золота?

702f0bf5adb3413250230605fe57a641.jpg

Втрата колишнього блиску прикраси наштовхує багатьох модниць на те, що доведеться купувати нову модель, а про цю можна забути. Не турбуйтеся, а спробуйте один із запропонованих методів чистки.

Мильний розчин

Ідеальний варіант для видалення невеликих забруднень. Додайте в воду мило, зробіть піну. Туди покладіть прикрасу, можете навіть там її залишити на кілька годин. Після добре прополосніть в чистій воді, висушіть і відполіруйте.

Увага: використовуйте засоби, в яких немає агресивних складових. Інакше це ще більше погіршить зовнішній вигляд аксесуара.

Нашатирний спирт

Додайте засіб в мильний розчин. Також сюди можете ще влити перекис водню. В отриману рідину занурте аксесуар. Після потрібно все ретельно прополоскати.

Цибулевий сік

Візьміть цибулину і розріжте її навпіл. Соком, що виступив, протріть поверхню каблучки. Після процедури залиште прикрасу на кілька годин, а потім промийте та просушіть.

Зубна пастаa65f5a85d611dd9aa5299a9805e086d1.jpg

Нею пройдіться по всій поверхні. Щоб чистка була максимально ефективною, використовуйте зубну щітку. Увага: у неї повинна бути м'яка щетина, щоб не подряпати поверхню металу.

Тут були названі далеко не всі методи для домашнього чищення. Коли захочете повернути колишній блиск аксесуару, пам'ятайте про такі тонкощі:

  • чи є у каблучки покриття;

  • які тут використовують камені та який спосіб кріплення.

Ці моменти необхідно обов'язково враховувати, якщо не хочете ще більше зашкодити виробу. Наприклад, каблучки з покриттям не можна терти щітками. Так ризикуєте пошкодити захисний шар. Якщо говорити про аксесуари з каменями, то тут варто цікавитися вставками. Одні можуть боятися високих температур, інші агресивних засобів. А ще варто враховувати спосіб кріплення. Так вироби з приклеєним камінням краще не занурювати надовго в воду.

Пам'ятайте, що крім домашньої чистки не варто забувати про професійну. Раз на рік відносьте каблучки до ювелірів. Вони видалять всі забруднення, повернуть колишній блиск. Та й перевірять надійність кріплення каменів.

Приділіть своїм прикрасам належну увагу, а вони порадують своїм бездоганним зовнішнім виглядом. Разом з «Онікс» вийде вдало поповнити скриньку та продемонструвати оточенню бездоганний смак.



Ласкаво просимо

Виберіть валюту: