Додано: 14 лютого 2017

Як почистити золотий хрестик

Золотий хрестик - не тільки аксесуар, але і символ віри, тому надягається завжди, в незалежності від образу і стилю. Постійне використання незмінно призводить до того, що дорогоцінний метал темніє, втрачає первинний блиск, а камені - таємниче сяйво. Кілька простих порад допоможуть повернути улюбленій прикрасі привабливий вигляд і чарівність.

золотой крестик с бриллиантами.jpgзолотой крестик с брилиантами.jpg

Золотий хрестик з діамантами

Вчимося не робити помилок.

Не секрет, що кращий спосіб щось виправити - це подбати про його збереження заздалегідь. В першу чергу, для ідеального блиску золотого хрестика, знімайте прикрасу під час занять спортом і відвідувань сауни, ванни, перед застосуванням косметичних засобів (лосьйонів, кремів, духів) і медичних препаратів (мазі, гелю).

Тільки не гірше!

Старі добрі «бабусині» і «домашні» поради краще відразу забути і нікому не розповідати. Серед них багато шкідливих рецептів з використанням абразивів і щіток, що ушкоджують поверхню прикраси і здатних завдати непоправної шкоди: потертості, подряпини, пошкодження каменів.

Нове правило.

Регулярно протирайте золотий хрестик м'якою фланелевою серветкою - це зменшить потемніння і збереже чистоту прикраси.

Довіртесь професіоналу!

Кращий спосіб повернути привабливість і блиск прикраси - віддати її на чистку фахівцеві. Ювелір підбере оптимальний спосіб без шкоди поверхні і камінчикам, і поверне сяяння скарбу. Він може використовувати ультразвукову очистку або спеціальні рідкі речовини, а також провести полірування подряпин.

Особиста косметика для Вашого золотого хрестика.

Швидко і безпечно позбутися від потемніння допоможе арсенал з професійних засобів для ювелірних виробів. Багатий вибір дозволить знайти відповідний розчин для будь-якої прикраси. Придбати золотий хрестик можна одразу з необхідним розчином.

золотой православный крестик.jpgзолотой православный крестик.jpg

Золотий православний хрестик


Простіше простого.

Якщо не хочете нести прикрасу в ювелірний салон, можна все-таки спробувати кілька домашніх, але безпечних методів: в одну склянку окропу додати мильну стружку і чайну ложку соди, поклавши улюблений аксесуар на 20 хвилин. Краще, якщо суміш буде пінною. Замість мила можна використовувати й інші миючі засоби. Після просушування треба натерти золотий хрестик серветкою.

Сила чотирьох.

Невелика порція розчину і золото засяє з новою силою. У нього додають: по чайній ложці перекису водню і нашатирного спирту, півсклянки теплої води і щіпку прального порошку. Треба розмішати суміш, і занурити хрестик на півгодини. Через певний час промити водою і можна милуватися. Важлива умова: на прикрасі не повинно бути каменів.

Відкриваємо вікна.

Щоб позбутися від жирного нальоту або плям, найкращим засобом вважається спирт. Трохи рідини наносимо на ватну паличку і акуратно протираємо ювелірний виріб. Різкий запах пригнічує, але сяйво улюбленої прикраси варте того.

Увага!

Аксесуари з камінням можна чистити тільки за допомогою мильного розчину. Якщо вони приклеєні, а не закріплені, не можна використовувати методи з замочуванням. Циркони, діаманти і фіаніти можна і потрібно протирати нашатирним спиртом.

Як часто?

Золотий хрестик потрібно акуратно чистити 1 раз в 3-4 місяці.

Підпишіться на нашу розсилку, щоб отримувати найактуальніші новини зі світу ювелірних виробів від компанії "Онікс"!

Ласкаво просимо

Виберіть валюту: