Додано: 8 лютого 2021

Як почистити каблучку швидко й ефективно?

Срібний перстень з ім'ям littlename - Онікс

Блискуча каблучка - це той елемент, який може значно поліпшити ваш образ і надати йому особливого шику. Відразу після придбання будь-яка прикраса тішить око блиском і розкішним видом, але з часом ювелірні вироби можуть втратити свій привабливий зовнішній вигляд.

Щоб запобігти подібній халепі, необхідно ретельно доглядати за виробом, дотримуючись при цьому всіх основних правил. Питання про те, як почистити каблучку правильно і не пошкодити її під час процедури, хвилює багатьох власниць прикрас. Для того, щоб процес очищення пройшов успішно, варто дотримуватися деяких правил.

3 способи, що допоможуть почистити каблучку

Варто відзначити, що ювеліри можуть відмінно впоратись з усуненням різних видів забруднень, що з'явилися на вашій прикрасі. Але не завжди є можливість піти за допомогою до майстра, і тоді почистити аксесуар варто самостійно. Зробити це можна за допомогою:

  1. Нашатирного спирту. Необхідно десять крапель спирту розвести в склянці води і залишити там каблучку на кілька хвилин. Потім потрібно її промити під проточною водою і ретельно обробити виріб чистою серветкою.

  2. Теплої води і засобу для миття посуду. За допомогою цих інгредієнтів можна приготувати розчин. У нього потрібно буде опустити каблучку на годину, а потім обережно протерти її за допомогою м'якої серветки і промити під чистою водою. При необхідності процедуру можна повторити. Важливо уважно вибирати миючий засіб, щоб його склад був максимально бережливий і не пошкодив матеріал. Для приготування розчину не можна використовувати відбілювачі або хлор.

  3. Спеціальної ювелірної пасти. Можна знайти таку пасту як для очищення золота, так і для срібла. Вона найчастіше продається в ювелірних магазинах, але придбати подібний товар можна і в інтернеті. За допомогою подібної пасти можна дбайливо і ефективно почистити виріб, не подряпавши його при цьому.

Срібна каблучка "Сірник" (зелені фіаніти) - Онікс Каблучка "Мрія" в жовтому золоті - Онікс Каблучка "Квітка" в сріблі (позолота, чорніння) - Онікс

Професійна чистка - це розкіш чи необхідність?

Багато ювелірів рекомендують не рідше, ніж один раз на рік приносити вироби на професійну чистку. Це обумовлено тим, що завдяки подібній процедурі можна надовго зберегти привабливий зовнішній вигляд прикрас. До переваг професійного чищення відносять:

  • Використання сучасних методів очищення. Часто професіонали проводять чистку виробів, використовуючи при цьому ультразвук. Подібне рішення дуже універсальне, адже завдяки йому можна прибрати не тільки бруд, але і наліт з поверхні каблучки. Варто зазначити, що отриманий результат від чищення ультразвуком значно кращий в порівнянні з традиційними варіантами.

  • Дбайливе поводження з боку професіоналів. Віддаючи роботу в руки фахівців, ви будете точно впевнені, що каблучка не буде пошкоджена або подряпана, як це може статися при неправильному домашньому очищенні.

  • Ефективність. Якщо каблучка стала тьмяною та перестала блищати, то це означає, що професійна чистка - те, що необхідно для повернення їй первинної розкоші.

При правильному і щоденному догляді прикраса гарантовано буде радувати вас довгі роки ідеальною красою. А якщо вам захочеться поповнити свою скриньку ювелірних виробів новим екземпляром, то інтернет-магазин «Онікс» завжди буде готовий запропонувати широкий асортимент вибору різноманітних моделей.

Ласкаво просимо

Виберіть валюту: