Додано: 3 грудня 2021

Як доглядати за ланцюжком, щоб той довго прослужив?

В ювелірному асортименті ланцюжки завжди мали попит. Все завдяки тому, що їх можна носити окремо або разом із підвісками. Варіантів багато, тому можете спокійно проявляти фантазію.

Залишилося тільки серед представленого асортименту підібрати найкращі варіанти та носити їх із задоволенням. А ще не забувайте про певні тонкощі, як доглядати за ланцюжком, щоб надовго зберегти привабливий зовнішній вигляд прикраси.

Як доглядати за ланцюжком фото

Яких правил потрібно дотримуватися?

Дивлячись на ланцюжок, у багатьох виникає нерозуміння, чому ця річ потребує особливого догляду. Вона досить надійна та міцна. Тільки це оманливе відчуття. Прикраса тендітна. Якщо до неї недбало ставиться, може статися багато неприємностей.

Ланцюжок може просто перетертися

  • Це може статися через тривале та постійне носіння. Вам потрібно періодично знімати виріб та перевіряти цілісність кілець, застібок. А ще краще віднести до ювеліра, щоб він детально на все подивився.

  • Буває, що виною тому неправильно підібраний кулон. Ланцюжок завжди повинен бути важчим. Якщо все буде навпаки, виріб просто порветься.

Аксесуар заплутується

Основна причина – неправильне зберігання. Ви просто неакуратно його поклали. Буває таке, що виріб заплутується просто на вас.

Усі вузли потрібно акуратно розплутати. Для цього розкладіть ланцюжок на поверхні та озбройтесь зубочисткою. Шпильки чи голки не підходять. Вони можуть подряпати поверхню металу або навіть каміння. У деяких випадках можете капнути на вузол соняшникової чи оливкової олії, щоб його послабити. Якщо нічого не виходить, зверніться за допомогою до фахівців.

Ланцюжок почорнів або втратив колишній блиск

Як доглядати за ланцюжком фото 2

Це трапляється з багатьох причин. У деяких випадках це цілком очікуваний процес, коли метал окислюється. Також винуватцями можуть стати користувачі, які допускають контакт прикрас з косметичними засобами.

У будь-якому випадку вам потрібне ретельне чищення прикрас. Після цього намагайтеся не допускати скоєних помилок і забезпечувати належний догляд аксесуарам.

Кожна з перерахованих вище ситуацій малоприємна. Щоб їх уникнути, важливо дотримуватись певних правил догляду:

  • Забезпечте правильне зберігання ланцюжків. Буде ідеально, якщо вони будуть у вертикальному положенні. Якщо такої можливості немає, для кожної речі потрібне своє відділення. Акуратно складіть ланцюжок у пакетик або спеціальний мішечок.

  • Ретельне чищення – запорука блиску виробу. Для цього використовуйте особливі засоби для ювелірних речей. Також можна скористатися домашніми засобами, лише переконайтеся в їхній ефективності.

  • Регулярно перевіряйте надійність застібки. Також огляньте саме плетіння.

  • Одягайте прикрасу тільки після нанесення косметичних засобів.

  • Відносьте аксесуар до ювеліра. Він його ретельно почистить. До того ж огляне наявність пошкоджень.

У цих правилах немає нічого складного. Їх дотримання дозволить зберегти ланцюжку бездоганний зовнішній вигляд та забезпечить тривале носіння аксесуара. З «Онікс» зможете вигідно та стильно доповнити будь-який образ.

Ласкаво просимо

Виберіть валюту: