Додано: 11 червня 2021

Як збільшити розмір каблучки? Які є ювелірні способи?

Головне завдання ювелірних прикрас - радувати своїх власників. Тільки іноді настрій затьмарюється - каблучка занадто маленька та її неможливо носити. Досить часто таке трапляється, коли підбирали виріб на подарунок і не вгадали з розміром.

e04cf164890c1f2bccf7e27adf084e83.jpg

Хоча прикра ситуація трапляється і з прикрасою, яке вже є. Зміна у вазі, проблеми зі здоров'ям, неправильно підібраний розмір - це далеко не повний список проблем, з якими можна зіткнутися. Тільки не варто засмучуватися і класти аксесуар на дно шкатулки. Просто варто дізнатися, як збільшити розмір каблучки і ​​чи реально це зробити в вашому випадку.

Які є способи зі зміни розміру аксесуара?

Відразу хочеться підкреслити, що всі маніпуляції повинні виконувати виключно ювеліри. Якщо не знати багато тонкощів, можна завдати непоправної шкоди каблучці та тоді її точно не вийде носити.

Майстри виділяють кілька основних способів, що допомагають збільшити розмір прикраси.

Розкатка

Для цього виріб рівномірно нагрівають пальником. Далі дають йому трохи охолонути. Потім необхідно вставити в спеціальне пристосування і розкачати до необхідних розмірів. Якщо ободок виходить нерівним, його необхідно вирівняти за допомогою молотка. Фінальними етапами вважається полірування та шліфування.

Вставка

Щоб збільшити розмір, потрібно розрізати шинку каблучки та ​​сюди вставити заздалегідь підготовлений шматочок дорогоцінного металу. Іноді у ювелірів виникають складнощі, щоб знайти відповідний елемент. Він повинен збігатися за пробою та відтінком. Після потрібно добре обробити поверхню, щоб не було видно слідів втручання.

Розточування

Цей метод можна використовувати далеко не завжди і тільки в тому випадку, якщо потрібно збільшити каблучку лише на трохи. Майстер з внутрішньої сторони аксесуара прибере трохи металу, щоб виріб нормально сидів на пальці. При цьому з зовнішньої частини всі маніпуляції залишаться непоміченими.

7f83f7d00d945912e911c9dbcfd55155.jpg

Кожен з цих способів має багато особливостей і їх повинен виконувати тільки ювелір. Лише так вдасться уникнути неприємностей і зможете потім знову носити виріб.

Варто відзначити ще такий факт, що не кожну каблучку можна збільшити. Так є ймовірність, що можуть відмовити в деяких випадках:

  • в декорі прикраси використовуються камені;

  • сам виріб ажурний;

  • в якості декору зроблене гравіювання;

  • під час виготовлення використовувалася кераміка.

Віднесіть каблучку до майстра, а він вже подивиться, що можна зробити. Якщо у вас ще є можливість повернення та обміну, скористайтеся нею. Нічого не виходить зробити, можливо можна придбати прикрасу вашого розміру і носити її на одному пальці з цією каблучкою. Таким чином ніщо не загубиться, а ви будете демонструвати бездоганний смак. Правда, таке можна робити не з усіма виробами.

Підбір прикрас - відповідальний, але приємний процес. Якщо все зробити правильно, каблучки прекрасно впишуться в будь-який образ. З «Онікс» вдасться втілити всі мрії в реальність і демонструвати тільки бездоганний смак.

Ласкаво просимо

Виберіть валюту: