Додано: 2 серпня 2021

Як вибрати хрестик для себе та близьких?

Ювелірний асортимент дивує неймовірною кількістю прикрас. Всі вони використовуються для красивого доповнення образу і демонстрації бездоганного смаку. Серед цієї краси особливо хочеться відзначити вироби з сакральним призначенням.428b3118e2b7431d0941c104a531e536.jpg

Натільний хрестик не просто прикраса, а символ порятунку і віри людини в Христа. Його носять подалі від сторонніх очей. Оскільки це особлива річ, до її вибору треба підійти особливо.

На які моменти звернути увагу?

Відкривши ювелірний каталог, будете вражені величезною кількістю різних пропозицій. Варто знати, що всі хрестики діляться на 2 великі групи:

  • Сакральні. Вже з назви можна зрозуміти, що це особливі вироби. Їх носять подалі від сторонніх очей.

  • Декоративні. Вони на ринку з'явилися відносно недавно. Головна їхня особливість у тому, що аксесуари не мають розп'яття. Відповідно їх носять поверх одягу. А ще чудово комбінуються з іншими прикрасами.

Перед придбанням потрібно чітко вирішити, що саме хочете. Далі буде набагато легше орієнтуватися в залежності від побажань.

Якщо хочете сакральну річ, тоді зверніть увагу на такі моменти:

  • Цікавлять православні або католицькі моделі. Між ними є суттєва різниця в розп'ятті, написах, формі. Якщо є сумніви, порадьтеся зі священиком. З його допомогою точно розберетеся в асортименті.

  • Приділіть увагу формі. Вона безпосередньо пов'язана з попереднім пунктом. Так вельми поширеним варіантом в православ'ї вважається восьмикутний хрест. Також користується попитом шестикінечний. Якщо говорити про популярні латинські варіанти, то це досить проста річ, що складається з 2 перекладин.y8zd2a11pbo4x7cbzmbx2ygxl7qabqyb.jpg

  • Окремий пункт стосується оформлення. Оскільки виріб має сакральне призначення, його оформлення має бути лаконічним. Так, тут може бути ажурне оформлення, але акуратне. Також не забороняється використання камінчиків, тільки мінімальних розмірів.

  З цим розібралися. Тепер кілька слів варто сказати про декоративні аксесуари. З ними набагато простіше. Тут потрібно враховувати побажання. Ажурне плетиво, камені різних розмірів - це далеко не вся фантазія ювелірів. Вам потрібно уважно оглянути асортимент і вирішити, що найбільше підходить.

А ще не забудьте приділити увагу дорогоцінному металу. Відразу хочеться підкреслити: цей момент стосується і тих випадків, коли вибираєте сакральні хрестики. Золото або срібло - все залежить від вас. Коли будете підбирати хрестик, подбайте відразу про ланцюжок або шнурок до нього.

Хрестики - особливі ювелірні прикраси, вибору яких потрібно приділити багато уваги. З «Онікс» порадуєте себе та близьких певними аксесуарами.

Ласкаво просимо

Виберіть валюту: