Додано: 4 лютого 2021

Як змінити розмір каблучки? Найкращі рекомендації

Срібний перстень з надписом yourloveisall - Онікс

Прикраси відіграють важливу роль у нашому повсякденному житті. Вони можуть бути не тільки доповненням образу, але і служити, як оберіг або асоціюватися у людини з приємними спогадами. Саме тому втрата улюбленої прикраси може стати неприємним шоком для кожного.

Найчастіше втрачають саме каблучки і ​​відбуватися це може в тому випадку, якщо розмір ювелірного виробу був неправильно підібраний. Іноді через різку зміну ваги прикраса може стати занадто великою або навпаки маленькою. У такому випадку питання про те, як змінити розмір каблучки, стає особливо актуальним.

Чи завжди можна змінити розмір ювелірного виробу?

У деяких випадках проведення такої процедури є неможливим. Наприклад, якщо:

  • Каблучка прикрашена гравіюванням. Часто саме до обручок додають гравіювання, яке наноситься на внутрішню або зовнішню частину. В такому випадку змінювати розмір - це не доцільно, адже літери після процедури будуть виглядати не найкращим чином.

  • На прикрасі присутні коштовні камені. Якщо ви замовите послугу зміни розміру каблучки в ювелірних майстернях, то вам ніхто не надасть гарантії, що результат буде таким, як клієнт того очікує. Часто через зміну розмірів камені випадають.

  • Ви не ознайомлені зі складом прикраси. Біжутерія часто робиться з різних сплавів. Тому ніхто не може спрогнозувати те, як сплав відреагує на проведення подібної процедури. Каблучка може лопнути або змінити колір при нагріванні, втративши при цьому привабливий зовнішній вигляд.

  • На каблучці є хитромудрі візерунки. Якщо ви вирішите зважитися на зміну розміру ювелірного виробу з ажурного металу, то це може призвести до погіршення його зовнішнього вигляду. Адже зберегти первинну витонченість прикраси в процесі зменшення або збільшення практично неможливо.

Чи реально зменшити каблучку без допомоги професіоналів?

Якщо ви з певних причин не можете звернутися до професіоналів, то це не привід засмучуватися, адже зменшити каблучку власноруч - це цілком реально. Для цього існує 3 найбільш ефективних методи:

Широка каблучка "Плутон" в сріблі - Онікс

  1. Використовуйте лак для нігтів. Вам знадобиться звичайний прозорий лак, який необхідно акуратно нанести на внутрішню частину ювелірного виробу. Наносити шари потрібно до тих пір, поки каблучка не стане комфортного для вас розміру. Здійснювати процедуру варто поступово, не забуваючи при цьому дати достатньо часу для того, щоб кожен шар добре просох. Для досягнення потрібного ефекту може знадобитися від 10 до 20 нанесень лаку.

  2. Епоксидний клей - це ваш вірний помічник у подібній справі. Його варто наносити на внутрішню частину прикраси аналогічно лаку. Кожен шар повинен добре просохнути протягом декількох годин.

  3. Варто купити силіконову підкладку. Якщо ви не готові витрачати час на нанесення шарів лаку або клею, то зверніть увагу на цей варіант. Силіконові підкладки для каблучок можна знайти в будь-якому ювелірному магазині. Їх мінус в тому, що подібні вироби недовговічні і змінювати підкладку потрібно кожен місяць. Крім того, така альтернатива стане доречною, тільки якщо присутня невелика різниця між діаметром пальця і ​​ювелірним виробом.

Хоч ці методи і вважаються ефективними, краще не ризикувати, а піти в ювелірну майстерню. Там без проблем зменшать розмір і ви зможете нормально носити аксесуар.

Як збільшити каблучку своїми руками?

Срібна каблучка "Квіточки" з позолотою - Онікс

Вирішити цю дилему в домашніх умовах - це дуже непроста і трудомістка робота. Виконати її можна, якщо дотримуватись певного плану дій:

  • Знайдіть конус з металу того діаметра, який вам необхідний. Прослідкуйте, щоб він був гладким і при потребі відшліфуйте конус.

  • Акуратно покрийте «стовпчик» фольгою. Це допоможе не залишати небажаних подряпин або дефектів на ювелірному виробі.

  • Почніть розігрівати прикрасу за допомогою газового пальника. Каблучка має стати досить гарячою.

  •  Помістіть прикрасу на конус і постукайте по ній молотком. Виконуйте цю дію максимально акуратно і розширюйте до того розміру, який вам підходить.

Варто звернути увагу на те, що домашні способи несуть в собі багато ризиків, адже каблучку легко пошкодити або подряпати. Тому при можливості завжди краще звертатися за допомогою в ювелірні майстерні, адже у них більше досвіду. Просто знайдіть трохи часу і рушайте до ювеліра. Не варто ризикувати улюбленою прикрасою. Якщо ви нещодавно придбали каблучку в інтернет-магазині «Онікс» і прогадали з розміром, то протягом 14 днів з дня покупки ви можете обміняти його або повернути. Нехай покупка принесе максимум задоволення.