Додано: 31 травня 2021

Яке буває плетіння ланцюжків? Знайомимося з найпопулярнішими варіантами

Будь-яка ювелірна прикраса - це маленький шедевр. Під час його створення майстри продумують кожну деталь. Особливо це помітно при погляді на ланцюжки, вірніше на їх плетіння.

Абсолютно всі елементи однакового розміру, акуратно з'єднані між собою. Це виходить ідеальний виріб. Вам тільки залишилося вибрати найкрасивіший аксесуар. Для цього не завадить знати, яке буває плетіння ланцюжків, щоб було набагато легше вибирати. Це дозволить вигідно доповнити шкатулку та створити бездоганний образ.

золотая цепь.jpg

Яким виробам віддати перевагу?

Відкривши ювелірний каталог, можна запросто загубитися. У ньому представлено неймовірну кількість різних варіантів. Серед них можна назвати кілька найпопулярніших.

Якірне

Така назва вийшла завдяки схожості з ланцюгом, на який кріплять якір. Тут ланки розташовуються перпендикулярно. Все максимально просто, але універсально. Такі ланцюжки подобаються як чоловікам, так і жінкам.

Панцирне

Ланки плоскі та гладкі. Всі елементи розташовуються в одній площині. В результаті виходить досить міцна поверхня. Деяким вона нагадує кольчугу.

Бісмарк

Таке плетіння славиться максимальною міцністю. А ще варто відзначити оригінальність з'єднання. Виходить незвичайна та красива доріжка.

Нонна

золотая цепь2.jpg

Дослівний переклад означає «бабусине плетіння». Що стосується з'єднання, то маленькі ланки розташовуються всередині великих. В результаті виходить максимально ажурне плетиво, яке досить міцне.

Ромб

Всі елементи за формою нагадують геометричну фігуру. Так одна ланка може складатися з 2 або навіть 3 фігурок.

Фігаро

Тут використовують ланки круглої й овальної форми, які чергуються між собою в певному порядку. На бирці чітко вказують порядок чергування таких елементів.

Снейк

Його ще іноді називають «змія». Тут використовують невеликі ланки однакової форми. Їх розташовують максимально близько один до одного. Це дозволяє створити ефект шкіри змії.

Love

Тут ланки нагадують сердечка. Плетіння виходить досить ажурним і легким, тому воно так подобається романтичним натурам.

Це були перераховані досить популярні традиційні варіанти. Правда, їх існує ще більше.

золотая цепь1.jpg

Крім них варто сказати про фантазійні. Як вони виходять. За основу беруть класичні варіанти, які потім доопрацьовують. Зрозуміло, що вони вимагають більшої уваги майстра. Відповідно і коштують теж трохи дорожче.

З плетінням трохи розібралися. Тепер важливо зрозуміти, що, кому і коли підбирати:

  • Підбираєте чоловікові, жінці або дитині. Чоловіки більше віддають перевагу скромним моделям. Що стосується жінок, тут все залежить від смаків. Для дітей підбирайте досить прості варіанти.

  • Носитимете ланцюжок з кулоном або просто так. Якщо мова йде про перший випадок, вибирайте простіші варіанти. Це дозволить поєднувати ланцюжок і підвіску. Хочете носити як окремий елемент, можете поглянути і на цікавіші.

  • Якому стилю одягу віддаєте перевагу. А ще враховуйте, чи вимагають від вас дотримання дрес-коду. У такому випадку важливо шукати досить просту та лаконічну модель. Якщо такого не потрібно, дійте на свій розсуд.

Ювелірний асортимент вразить навіть найвибагливіших модниць. Просто потрібно знайти кілька вільних хвилин на ознайомлення, а «Онікс» завжди запропонує оригінальні моделі.



Ласкаво просимо

Виберіть валюту: