Додано: 28 грудня 2020

На якій руці носять обручку? Кілька простих рекомендацій

Обручки – це непрості прикраси. Не дарма про них схожими словами співали в пісні. Це ж символ любові і вірності, які закохані носитимуть все життя.

Тепер тільки залишилося підібрати бездоганний аксесуар. Його зовнішній вигляд залежить виключно від ваших особистих побажань. А ще важливо не забути вирішити, на якій руці його будете носити. І ось тут багато впадають в паніку. Так давайте разом розбиратися, на якій руці носять обручку.

Золота обручка 3 мм - ювелірний магазин Онікс Золота обручка 3 мм - ювелірний магазин Онікс


Як правильно надіти особливу прикрасу?

Традиція прикрашати руку нареченої каблучкою має давню історію. Так в Стародавньому Єгипті дівчині надягали каблучку на безіменний палець лівої руки. Чому саме сюди? Просто вірили, що саме в цьому пальці починалася «вена любові», яка веде прямо до серця. Вельми красиве романтичне пояснення.

А тепер хотілося б зрозуміти, як справи зараз. З цим складно: одні носять аксесуар на правій руці, а інші на лівій. І як тоді бути. Головною причиною вважається релігія.

  • У православних обручка красується на правій руці. Саме цією рукою хрестяться, благословляють. А ще на правому плечі сидить ангел-охоронець.

  • Католики надягають обручки одне одному на ліву руку. Є думка, що саме ліва рука знаходиться ближче до серця, а значить і до Бога. Протестанти теж так носять прикрасу.

  • В ісламі обмін обручками вважається більше даниною західній традиції. У більшості випадків носять прикраси тільки жінки, чоловіки як виняток і тільки срібні. Якщо говорити про те, на якій руці, то це все залежить від побажань.

  • В юдаїзмі каблучку надягають нареченій на вказівний палець правої руки. Це означає, що тепер вона залежить від чоловіка. Після закінчення церемонії дівчина може вирішити, де краще всього їй носити аксесуар.

Якщо так розібратися, вибір залежить виключно від особистих переваг. Хочете слідувати традиціям, повністю дотримуйтеся їх. Ніхто не забороняє віддати данину моді. Так ви можете носити каблучку на тому пальці, де зручніше за все. Деякі взагалі носять її на ланцюжку. Особливо так роблять ті, у кого дуже небезпечна робота. А ще так роблять ті, у кого змінилась вага, але не хочуть нести прикрасу до ювеліра.

Золота обручка 5 мм (текстуроване)- Онікс Золота каблучка "Отче наш" з діамантом - Онікс

Де носити прикрасу після розлучення або смерті одного з подружжя?

Коли подружжя розійшлося, то каблучку можна не носити. Просто покладіть її якомога подалі в шкатулку. Якщо вже так хочеться, носіть на іншій руці.

Після втрати коханої людини багато хто продовжує зберігати каблучку і навіть носити її. Тільки роблять це на іншій руці. Деякі надягають замість своєї обручалку коханої людини, інші носять відразу два вироби.

Вибір, на якій руці носити каблучку, суто індивідуальний. Головне, щоб вам було зручно. А ще щоб ви були щасливі. Підбирайте особливі прикраси в хорошому настрої і обов'язково разом, а «Онікс» завжди порадить кілька прекрасних аксесуарів.



Ласкаво просимо

Виберіть валюту: