Додано: 29 березня 2021

Скільки коштує каблучка з діамантом? Від яких тонкощів залежить ціна

Ювелірний асортимент настільки швидко розширюється, що кожна модниця зможе для своїх образів підібрати неймовірну кількість різних прикрас. Серед цієї пишноти хочеться окремо відзначити каблучки з діамантом, які займуть гідне місце в будь-який скриньці.

Такі аксесуари будуть актуальні завжди. Плануєте зробити коханій пропозицію, шукаєте обручки, хочете порадувати маму або хресну подарунком в честь ювілею, дочка закінчила школу або їй виповнилося 18 років - приводів може бути багато і в кожному з них зможете порадувати рідну людину. Залишилося тільки визначитися з деякими характеристиками. Зокрема, потрібно зрозуміти, скільки коштує каблучка з діамантом і від яких чинників залежить ціна.

Як вибрати діамантову каблучку, що відповідає бюджету?

Сучасний асортимент подібних ювелірних речей дивує. Кожен представлений варіант вражає своєю красою. Щоб потім не довелося шкодувати про придбання, зверніть увагу не тільки на дизайн, але і на сам камінь. Саме від нього залежить підсумкова вартість.

На цінову політику впливають кілька важливих факторів.

64a834b46c89e91425a22ec4a43aa2ea.jpgf4380fb07897539e5c8dd33e83c30ecd.jpg0f3be16866549c602339128da92c5aaf.jpg33d34aa7bb94b764d20b77894e4ffcd6.jpg

Розмір

Цей показник вимірюється в каратах. Так по розмірній сітці камені можна розділити на 3 групи:

  • дрібні до 0,3 карат;

  • середні до 1 карата;

  • великі від 1 карата.

Кожен камінь, незалежно від розмірів, виглядає красиво. Вам особисто потрібно вирішити, на який з них звернути увагу.

Чистота

Від неї залежить краса каменю. Чим кращий цей показник, тим вище цінується вставка. Чистота визначається кількістю різних вкраплень, точок і інших дефектів. У бездоганних каменях їх взагалі не повинно бути або вони присутні в незначних кількостях, зовсім непомітні для неозброєного ока.

Колір

Найпоширенішими вважаються прозорі вставки. Вони бувають не тільки безбарвними, а й з невеликою жовтизною. Чим більший цей відтінок, тим більше знижується вартість каменю.

Не варто забувати про кольорові діаманти. Чорні, жовті, рожеві, зелені - цей список можна ще продовжити. Кожен з цих каменів просто заворожує. Подібні вставки називають фантазійними, оскільки в природі рідше зустрічаються. Відповідно це впливає на цінову політику, вона вища. Все це залежить від конкретного відтінку.

Огранювання4af57a753fa94c805dce55b39e7dc3ca.jpg

Від нього теж залежить, наскільки красиво розкриється діамант. Якщо говорити про класику, то найчастіше діаманти роблять круглими. Також за популярністю не поступається «Принцеса». Тут камінь буде квадратної або прямокутної форми.

На цьому список огранювання не закінчується. «Смарагдова», «Маркіз», «Овал» – їх існує величезна кількість. Кожен з них має чудовий вигляд.

Коли вибирається огранювання, враховуються деякі особливості:

  • стан каменю;

  • його розміри;

  • наявність/відсутність мікротріщин.

Чим складнішим буде огранювання, тим вищою буде вартість самого каменю.

Перераховані вище пункти визначають підсумкову ціну вставки. Перед вибором каблучки з діамантом добре подумайте, скільки готові виділити на придбання.

Крім цих моментів, запам'ятайте ще один важливий пункт. Обов'язково цікавтеся походженням вставки. Просто зараз на ринку багато недобросовісних продавців видають фіаніт за діамант. Тому будьте уважними та не бійтеся задавати питання.

З урахуванням таких тонкощів вдасться підібрати каблучку, яка порадує кохану. Слушні рекомендації «Онікс» допоможуть визначитися з гідною прикрасою.



Ласкаво просимо

Виберіть валюту: