Додано: 19 березня 2017

Типи плетіння ланцюжків

Що вам подобається найбільше - ніжний і тонкий ланцюжок, витонченої ювелірної роботи або масивний і широкий ланцюг, що привертає увагу? 

Сьогодні ланцюжок — це не доповнення до кулона, це повноцінний аксесуар, який можна носити сам по собі.

Основними технологіями в'язання ланцюгів є якірна, панцирна і бісмарк - вони в свою чергу діляться на більшу кількість видів.

ЯкорьГарибальдиПанцирь.jpg

1. «Якірне» плетіння має таку назву через схожість з технологією плетіння якірного ланцюга. Класичний варіант цього плетіння простий і лаконічний, де кожна ланка має овальну форму (Золотий ланцюжок - якірне плетіння)
 
2. Дуже схожим на «Якірне» є плетення «Гарібальді». Це круглі роздвоєної форми ланки. Назва в'язки походить від прізвища подружжя Гарібальді, героїв визвольного руху Італії (Срібний родований ланцюжок плетіння Гарібальді).

3.  «Панцирна» технологія отримала свою назву від способу плетіння кольчуги і стала основою для різних видів плетінь — це плоскі відшліфовані по обидва боки ланки, які кріпляться в одній площині одна до одної (Срібний ланцюжок плетіння Панцирне з чорнінням).
ФигароНонаРомб.jpg

4. Ефектний і міцний різновид панцирної в'язки — «Фігаро» (в честь героя комедії Бомарше, який відрізняється своєю тягою до змін)  — плетіння характеризується чергуванням ланок різної форми, коротких і довгих (Срібний ланцюжок плетіння Фігаро 1+1 з чорнінням).

5. Витончений різновид панцерного плетіння — ланцюжок «Нонна». Має алмазні грані, за рахунок чого сяє на світлі. Назву «Нонна» отримала від італійського скорочення, що перекладається як «бабусине плетіння»(Ланцюжок-Нонна).

6. Коли скріплені між собою кільця мають форму ромба, це плетіння так і називається «Ромб» —  буває також подвійним та потрійним (Срібний ланцюжок плетіння Подвійний ромб).

СнейкЛавСингапур.jpg

7. «Снейк» —  це гладкий тонкої ювелірної роботи шнурок, за формою нагадує змію. Ланки щільно прилягають одна до одної (Ланцюжок золотий Снейк

8. Найпоширеніше кручене плетіння ланцюжка, схоже на мотузку називається «Сінгапур» (Срібний родований ланцюжок плетіння Сінгапур).

9. Романтичне і ніжне плетіння «Лав» — це витончені «кільця», що нагадують форму серця. Звідси і назва — кохання (Ланцюжок-Лав).

Грубий і складний тип плетіння «Бісмарк» часто виконується вручну. Тут кожна ланка складається з декількох кілець, спрямованих в різні боки, при цьому плетіння може бути подвійним, потрійним і т.д. Назва походить від прізвища першого канцлера Німецької Імперії - Отто фон Бісмарка (Золотий ланцюжок - Бісмарк).

Підводимо підсумки

Умовно можна поділити ланцюжки на чоловічі — масивні та солідні «Бісмарк» і «Гарібальді» та жіночі - витончені «Нонна», «Сінгапур», «Троянда», «Лав». Універсальним варіантом плетіння вважається «Якірне».

Різноманітність типів ланцюжків дає можливість підібрати той варіант виробу, який підійде саме вам!

Підпишіться на нашу розсилку, щоб отримувати найактуальніші новини зі світу ювелірних виробів від компанії "Онікс"!

Ласкаво просимо

Виберіть валюту: