Додано: 12 листопада 2021

Як почистити срібні сережки? Дізнаємося про деякі способи

Красиві срібні речі - це основа будь-якої шкатулки. Вони подобаються модницям за блиск, універсальність і прийнятну вартість. Як результат: купується не одна пара срібних сережок. Одні призначаються для повсякденного носіння, а інші доповнюють вечірнє вбрання.

Кожна з цих пар прикрас радує своїм чудовим видом. Щоб так було і далі, потрібно знати, як почистити срібні сережки. Елементарні знання дозволять значно продовжити термін служби аксесуарам і зберегти їх бездоганний зовнішній вигляд.

 Срібні сережки з емаллю фото

Які правила догляду варто знати?

Потемніння срібла - це цілком природний процес, який виникає через багато факторів. Наприклад, метал від контакту з сірководнем тьмяніє. Також причина криється в тривалому носінні, відсутності чистки, контакті з хімією, косметикою.

Яка б не була причина потемніння, вам потрібно повернути колишній блиск сережок. Для цього є кілька способів:

  • Спеціальна ювелірна косметика - ідеальне рішення. Її склад спеціально розроблений для чищення срібла. Це дозволить повернути колишній блиск і не нашкодити металу.

  • Мильний розчин і нашатирний спирт. Для початку промийте сережки в теплій воді з милом. Далі намочіть м'яку тканину в розчині спирту і води (співвідношення 1:10). Після закінчення процедури добре прополосніть в чистій воді та просушіть. Увага: якщо на сережках нанесено чорніння, аміак не можна використовувати.

  • Просто мильний розчин підходить для невеликих забруднень. У ньому можете прополоснути прикраси. У деяких випадках навіть можете залишити у воді на певний час.

  • Деякі для чищення використовують соду. Одні роблять кашку і наносять на поверхню. Інші ж у воду додають, а потім опускають сережки, щоб прокип'ятити.

  • Зубна паста - ще один популярний варіант. Її наносять на поверхню і потім чистять за допомогою м'якої щітки.

Кожен з цих способів (крім використання спеціальної ювелірної косметики) має багато тонкощів і в деяких випадках навіть ще більше може нашкодити. Перш ніж вибрати один з них, дайте відповідь на такі питання:

  •  Срібні сережки зі вставкою котяче око фото

    У вас сережки зі вставками або без? Якщо так, то як вони закріплені. З приклеєним камінням будьте максимально обережними. Такі аксесуари заборонено замочувати, оскільки вставки можуть відпасти.

  • Ще один важливий момент: що саме це за вставки? Смарагди, перли, топази, фіаніти або гранати мають різні властивості. Одні тендітні, інші більш міцні. Відповідно потрібен різний підхід.

  • Чи є на поверхні додаткове покриття? У таких випадках потрібно бути максимально обережними та уважно вибирати один зі способів.

Не ризикуйте і не експериментуйте з сережками, якщо не хочете їх зіпсувати. Краще заздалегідь придбайте спеціальні засоби для чищення.

Окремо хочеться сказати про професійне чищення, яке варто проводити раз на рік. Віднесіть прикраси до ювелірів, а вони ретельно приберуть забруднення, перевірять надійність застібки та кріплення каменів (якщо ті є).

Прикраси збережуть свій бездоганний зовнішній вигляд, якщо за ними правильно доглядати. Регулярно чистіть сережки та відносьте їх до ювеліра для профілактики, а вони віддячать своїм блиском. Разом з «Онікс» зможете вигідно поповнити колекцію красивими, вишуканими і якісними прикрасами.

Ласкаво просимо

Виберіть валюту: