Додано: 8 грудня 2020

З якого металу має бути обручка?

Срібна каблучка "Кругообіг"- ОніксСрібна каблучка "Кругообіг"- ОніксСрібна каблучка "Кругообіг"- Онікс

Серед усіх ювелірних прикрас обручки займають особливу позицію. Це не просто аксесуари, а символ любові і вірності пари. Їх вибору закохані приділяють особливу увагу.

Зокрема парі складно визначитися, з якого металу має бути обручка. Просто ювелірний асортимент переповнений різними пропозиціями і деколи складно зупинити свій вибір. Так давайте в ньому розбиратися.

Яким виробам віддати перевагу?

Раніше молодята навіть не замислювалися про метал особливих каблучок. Все було просто: нареченому підбирали золоту, нареченій срібну. Саме ними обмінювалися закохані під час таїнства вінчання.

Пізніше ця традиція була втрачена і пари воліли тільки узаконити свої стосунки в РАГСі, а про вінчання не було й мови. Зараз пари все частіше знову хочуть вінчатися і більшість дотримується традиції щодо металу обручки. Хоча багато священиків зараз дозволяють використовувати однакові.

Є ще один аргумент, яким керуються деякі пари. Обручки (зокрема прикраса для неї) повинні коштувати мінімум 2 зарплати нареченого. Увага –  це один з маркетингових ходів, придуманих за часів Великої депресії. Вирішувати вартість каблучки потрібно виходячи зі спільного бюджету.

Золота заручальна каблучка з фіанітами- Онікс   Золота заручальна каблучка з фіанітами - Онікс

Які метали можуть використовувати для виготовлення прикрас?

Срібло

Це один із найбюджетніших металів. Його вибирають ті молодята, які виділили скромний бюджет на покупку. А ще їх вибирають в тому випадку, коли є алергія на золото.

Якщо збираєтеся купувати срібні каблучки, пам'ятайте про такі тонкощі:

  • метал швидко втратить колишній блиск і темніє;

  • на поверхні швидко з'являються вм'ятини, подряпини.

Золото

Це найпопулярніший дорогоцінний метал. Він красивий, доступний і практичний. А ще у молодят є право вибору кольору: білежовте или червоне золото. На цьому ювеліри не зупинилися і комбінують декілька різних відтінків. Це виглядає досить незвично, але стильно.

Окремо хочеться сказати кілька слів про пробу. Оскільки подібні прикраси збираєтеся носити кожен день, віддавайте перевагу 585 пробі. Що стосується золотих каблучок 750, вони не підходять для цих цілей. Адже в їх сплаві відсоток золота більше, відповідно вони більше схильні до пошкоджень.

Платина

Одна з найдорожчих пропозицій. Такий метал прекрасно підходить для тривалого носіння. З позитивних моментів варто відзначити те, що не потрібно періодично оновлювати покриття з родію. А ще платина не жовтіє.

У зв'язку з тим, що метал дорого коштує, лише невеликий відсоток пар віддають їм перевагу. Всі інші шукають дешевші варіанти.

Як бачите, сучасний ювелірний асортимент рясніє різними пропозиціями. Якому металу віддати перевагу, все залежить тільки від вас. Добре дізнайтеся всі особливості і тільки потім приймайте рішення. Пам'ятайте, що обручки носять постійно і вони не повинні втратити свій бездоганний зовнішній вигляд.

Коли будете вибирати прикраси, робіть це в хорошому настрої і обов'язково удвох. «Онікс» завжди підкаже кілька дивовижних варіантів, які стануть символом вашої любові.

Заручальна каблучка "Tiffany & Co" з діамантом - ОніксКаблучка "Мінімалізм" в червоному золоті - Онікс


Ласкаво просимо

Виберіть валюту: